Po Vojkovih poteh
Planinsko društvo Podnanos prireja dne 1. marca 2020 že 37. tradicionalni Pohod po Vojkovih poteh, zimski vzpon na Nanos, ki bo letos še posebej potekal v spomin na našega rojaka, domoljuba Janka Premrla -Vojka. Dan prej, 29.2.2020 bo 100 obletnica njegovega rojstva.
Začetek pohoda je izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos. Pot pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep.
Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino.
Od kapelice se steza spušča do kmetije »pri Strgarjevih«.
Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do koče Nanos, kjer je konec pohoda. Tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon. Sledi še spust v dolino.
Sam pohod traja okrog tri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov, potrebna je le ustrezna pohodniška oprema glede na vremenske razmere.
Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.
Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.
panoga
pohodništvo
kraj
Podnanos
organizator
Planinsko društvo Podnanos
kontakt
telefon: 041 961 598
e-pošta: info@pd-podnanos.si
spletni naslov
Lokacija