Po spominskem parku Prižnica - kota 383
Turistično društvo Korada, društvo Soška fronta Nova Gorica, taborniki Rod Odporne Želve, Območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kanal in Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Deskle, vas vabimo na pohod po krožni poti po Spominskem parku Prižnica – kota 383, v soboto 16. decembra 2017 ob 10. uri.
Z Ladišča, kjer lahko tudi parkirate, se bomo napotili do drugega ovinka ceste iz Plav proti Paljevemu. Tam bomo zavili na pešpot, ki pripelje do prve točke ogleda – italijanskega korita. Pot bomo nadaljevali proti ostalinam velike italijanske barake v bližini kaverne brigade Avellino. Povzpeli se bomo do obvezovališča ranjencev in si proti vrhu ogledali sklop manjših kavern in utrjenih položajev.
Na vrhu Prižnice bomo imeli kratek počitek. Po začetku spuščanja z vrha Prižnice proti Sv. Kvirinu bomo naleteli na sklop avstrijskih kavern in povezovalnih jarkov.
Ustavili se bomo pri cerkvici Sv. Kvirina in se spustili do cerkvice Sv. Alojzija v Plavah, kjer bo vojaški vikar Slovenske vojske imel spominsko mašo za padle v vojnah, okrog 13. ure. Pohod bomo zaključili v Plavah na Ladišču, kjer se bomo okrepčali in družili.
Prosimo, če vašo udeležbo, za lažjo organizacijo, sporočite predstavnikom organizatorjev.
Prisrčno vabljeni.
Veselimo se vaše družbe!
datum
sobota, 14.12.2019 , ob 10:00
 ODPOVEDANO
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Plave
organizator
Turistično društvo Korada Deskle - Anhovo
kontakt
telefon: 031 610 938
e-pošta: info@td-korada.si
spletni naslov
Lokacija