Molnik (582 m)
V NEDELJO, 27. OKTOBRA 2019 OB 7.00 URI NA GLAZIJI
Vse ljubitelje narave in pohodništva vabimo na Čemšeniško grajsko pot po zaledju Lavrice. Primerna je tako za rekreativce, kot pohodnike, ki se želijo poleg rekreacije tudi podučiti.
Dobimo se ne že znanih AP in ob 6.45 uri na AP v Novi vasi. Odpeljemo se do naselja Lavrice, kjer zapustimo avtobus in se peš odpravimo po njenem hribovitem zaselku. Pot se najprej vzpne na Šeparjev hrib, s katerega se nam ponudi razgled po Lavrici in Ljubljanskem barju. Nato se nadaljuje skozi gozd in po skorajda ravnem slemenu pripelje v zaselek Lisičje, ob vznožju katerega stoji istoimenski lovski dvorec. Od tam se pot spusti do največjega avtocestnega useka v Sloveniji, prečka avtocesto in se začne vzpenjati proti Molniku (582 m), ki je bil že bolj naseljen v 13. stol. pr. Kr. Z Molnika se nato pot mimo »grmade« spusti do »prelaza« med Podmolnikom in Selami, ki ga zaznamuje opuščen kamnolom, doseže asfaltno cesto, ki se mimo spomenika NOB vzpne proti Orlam. Približno sredi vasi pot zavije skrajno levo proti zaselku Hrastarija, kjer pri ranču zavijemo desno v gozd proti Erženu, od tam pa se strmo spustimo mimo nekdanje Srednje vasi na Lavrico ob Dolenjski cesti, kjer stoji Ogrinova (nekdaj Lenčetova) hiša. Pot nato poteka ob Dolenjski cesti mimo osnovne šole in gasilskega doma proti izhodišču na Jagrovi ulici, kjer je živel Karel Pirman in tu nas bo čakal avtobus.
Omenjena pot je primerne za vse starostne skupine in jo bomo zmogli prehoditi v štirih urah. V vasi Lisičje se nam bo pridružila ga. Dragica, ki nam bo povedala marsikaj zanimivega iz tega področja.
Vse informacije in prijave zbirata na telefonski številko 031 706 509 Franjo, e-pošta franjokunej@gmail.com in Janez 041 494 530. Prijavnina za lastne stroške znaša 17 €.
PRIDRUŽITE SE NAM V PISANIH KRAJIH VESELJA IN RADOSTI!
datum
nedelja, 27.10.2019 - 27.10.2019, ob 05:00
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Celje
organizator
Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
kontakt
telefon: 041 494 530
e-pošta: franjokunej@gmail.com
spletni naslov
Lokacija