Kulinarični pohod
V SOBOTO, 7. SEPTEMBRA 2019 OB 7. URI NA GLAZIJI

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH nas vabi na kulinarični pohod »Prleške gibanice«, s pričetkom ob 10. uri v Križevcih pri Ljutomeru.
Dobimo se že na znanih AP ob 6,15 uri v Slovenskih Konjicah, ob 6,45 uri Nova vas in ob 7,10 uri v Žalcu.
Peljemo se skozi Ptuj, Ljutomer in do Križevcih pri Ljutomeru, kjer se v vaškem jedru začne pohod. Na sami trasi je devet kontrolnih postojank s pokušino odlične prleške kulinarike, vin in tradicionalnimi pridelki ter izdelki. Poskrbljeno pa bo tudi za toplo malico.
Naš pohod se prične v Križevcih in nadaljujemo do Ključarovcev pri Ljutomeru, naprej do Grabe pri Ljutomeru, nato po severni obali Gajševskega jezera do naselja Logarovci, naselja Boreci in vse nazaj do Križevcev pri Ljutomeru, kjer se pohod tudi konča.
Na cilju bo razstava in ocenjevanje prleških gibanic ter razglasitev rezultatov za vina k prleški gibanici in seveda razglasitev najboljše prleške gibanice.
Omenjena trasa je dolga okrog 11 km in bomo hodili v glavnem po ljutomerkih gričih in ravnicah, zato je primerna za vse starostne skupine. Prehodili jo bomo v slabih 4 urah, seveda odvisno od vas in postankov na postojankah.
Organizator bo za vse naštete dobrote pobral 10 € pristojbine.
Prijavnina za lastne stroške znaša 17 €.
Pohod bosta vodila vodnika PD ZZV Celje Franjo KUNEJ, telef.št. 031 706 509, e-pošta franjokunej@gmail.com in Janez OMAN, telef.št. 041 494 530, ki sta vam na razpolago za dodatne informacije in prijave.

PRIDRUŽITE SE NAM, SAJ JE V PRLEKIJI VEDNO LUŠTNO!
datum
sobota, 07.09.2019 - 07.09.2019, ob 07:00
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Celje
organizator
Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
kontakt
telefon: 031 706 509
e-pošta: franjokunej@gmail.com
spletni naslov
Lokacija