Kokoš (674 m)
K O K O Š - 674 mnv


V NEDELJO, 24. OKTOBRA 2021, OB 6.00 NA GLAZIJI

Posebni avtobus bo peljal iz Sl. Konjic ob 5.15 uri, mimo Vojnika, Sp. Hudinje, Nove vasi do Glazije v Celju, v Žalcu ob 6.10 uri.

Odpeljali se bomo mimo Ljubljane, proti Sežani v Lokev. V središču vasi Lokev stoji velik kamnit stolp, ki so ga konec 15. stoletja zgradili Benečani za obrambo pred turškimi vpadi. Stolp je danes dom Vojaškega muzeja Tabor, največje privatne zbirke v Sloveniji, ki se lahko pohvali s številnimi domačimi in mednarodnimi priznanji ter plaketami, vpisana pa je celo v Guinnessovo knjigo rekordov. Gre za izjemno bogato zbirko različnih vojaških eksponatov, ki prikazujejo vojne dogodke na naših tleh ter zgodbe slovenskih vojakov v tujini. Vse o muzeju, Lokvi in okolici vam bo povedal karizmatični lastnik.
Ogledali si bomo tudi znamenito cerkev sv. Mihaela, v kateri je pustil neizbrisen pečat eden najpomembnejših slovenskih slikarjev 20 stol. Tone Kralj. Poleg pobožne vsebine je v freske vnesel tudi upor proti vojni in fašizmu.
Po taki zgodovinski tematiki se nam bo prilegel kratek sprehod po lahki poti, ki je primerna za vse starostne skupine, na KOKOŠ, oz. KOKOŠKO, kot jo ljubkovalno imenujejo domačini. Čas hoje : 3 h do 3,30 minut.
Višinska razlika po poti: 290 m.
Za pohod potrebujete oblačila primerna letnemu času ter pohodno obutev. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, možno pa je kaj dobiti tudi na koči, ki je odprta.
Poleg vseh obveznih dokumentov so seveda potrebne tudi zaščitne maske v avtobusu in potrdilo PCT.
Ogled muzeja vstopnina (nad 20 oseb) 5 € in ogled cerkve 1 €.
Priporočamo ogled ob razlagi navdušenega in zanimivega g. Rože Srečka.
Prispevek za lastne stroške je 18 €.
Organizator pohoda:
Franja, tel.št. 051 320 988; e-pošta:franja.ferk@gmail.com
in Franjo, tel.št. 031 706 509; e- pošta franjokunej@gmail.com.

PRIDRUŽITE SE NAM PO POTI NAŠE ZGODOVINE IN PO ČUDOVITEM KRASU!

datum
nedelja, 24.10.2021 - 24.10.2021, ob 06:00
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Celje
organizator
Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
kontakt
telefon: 051320988
e-pošta: franja.ferk@gmail.com
spletni naslov
Lokacija