24. pohod po Lavričevi poti
V nedeljo 18. oktobra 2020 bo potekal že 24. pohod po Lavričevi poti.
Udeleženci 24. tradicionalnega pohoda imajo START v gostilni Jankel v Šentvidu pri Stični, kjer najprej žigosajo dnevnik pot (prvi žig) pred odhodom pa se lahko tudi okrepčajo.
Pri vpisu se dobi kupon za TOPEL OBROK, KOSTANJ in MOŠT, ki ga bo prejel na koncu pohoda na Gradišču pri Lavričevi koči.
Vpis je možen od 7.00 do 10.00 ure. Štartnina znaša 10 EUR.
POT poteka od Šentvida preko Velikih Češnjic in vasi Mali Kal. Pot se nadaljuje mimo potoka Bukovica do zaselka Cerovec, od tu pa do druge kontrolne točke Felič vrh. Markirana pot pripelje do vasi Debeče, od tam pa do Pristave nad Stično, kjer se nahaja tretji žig. S Pristave se pot spusti po edinem asfaltiranem odseku poti do Dobrave nad Stično nato levo čez gozdno pot do Gradišča. Pot je dolga 17km.
CILJ pohoda Lavričeva koča Gradišče (519m), kjer si boste lahko ogledali tudi tradicionalno razstavo buč. Na dogodku bo v primeru rasti gob postavljena tudi razsatava gob! Več podatkov pred dogodkom
Dogodek bo deloval po navodilih NIJZ (v primeru zaostritve in novih ukrepov je dogodek lahko odpovedan). UDELEŽBA NA LASTNO ODGOVORNOST!
datum
nedelja, 18.10.2020
 PRIPOROČAMO
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Šentvid pri Stični
organizator
Planinsko društvo Šentvid pri Stični
kontakt
telefon: 041 454 097
e-pošta: sonja.trlep1@siol.net
Lokacija