Izšel je februarski Planinski vestnik
Tema meseca je tej številki namenjena lednemu plezanju...
avtor
Zdenka Mihelič
 

Marta Krejan Čokl se ga je lotila z vseh možnih kotov in prepričani smo, da boste izvedeli veliko zanimivega o tej vrsti plezanje. V štiridesetih letih, kolikor jih je minilo od prvega preplezanega zaledenelega slapu pri nas, se sorazmerno s hitrostjo razvoja lednega plezanja in opreme za to dejavnost spreminjajo tudi možnosti za plezanje po ledu.

Na intervjuja smo povabili dobitnici letošnejga priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu, Stazo Černič in Danico Blažina. Z njima se je v iskriv pogovor zapletla Marta Krejan Čokl.

V rubriki Z nami na pot vas vabimo na obrobje Savinjske doline, in sicer na Goljavo, Kamnik, Gozdnik, Kotečnik in Bukovico.

Ne spreglejte Planinčkovega kotička ter vzgojnih člankov o omrzlinah in o različnih vremenskih modelih. Seznanjamo vas o novi promocijski taksi v planinskih kočah in o članarini planinske organizacije v letu 2019. Spominjamo se oskrbovanja planinskih koč nekoč, ko so jih oskrbovali s krošnjami. Pišemo pa tudi o podelitvi priznanj najuspešnejših v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju.

Sledijo stalne rubrike: kolumna, literatura, v spomin, novice iz vertikale, športnoplezalne novice, planinska organizacija, film, Triglavski narodni park in jubilej.

Želimo vam prijetno branje!

 

Planinski vestnik poiščite v trafikah, lahko pa ga kupite (naročite) preko spletne trgovine Planinske zveze Slovenije.

 

Srečno in varen korak na vseh vaših poteh!


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu