Planinski vestnik, september 2017
Po poletni dvojni, je izšla jesenska izdaja naše najstarejše revije, ki še vedno izhaja...
avtor
Zdenka Mihelič
 

V njej si lahko preberete članek o izobraževalnem potovanju Sekretariata Alpske konvencije na temo voda v Alpah, ki je potekal od Dunaja do Nice Vide Petrovčič, Olga Kolenc opisuje cvetlični Foran dal Mus na severni strani kaninskega pogorja, Srečko Klemenc se spominja prigode z graničarji v času, ko še nisi smel, kamor bi želel, Dušan Škodič o 120-letnici ustanovitve Češke podružnice SPD v Pragi in Nina Rman o raziskovanju lastnostih kamnin v gorah.

Predstavljajo skupni projekt PZS in Amfibije Slovenska planinska pot v enem dnevu, ki bo v soboto, 30. septembra letos, in se mu lahko pridružitev tudi vi – več o projektu in kako se prijavite, najdete na spletni strani http://www.transverzala-1d.si; ter odprtje vzorčnega tabornega prostora PZS za mlade v Mlačci.

Za vas so se pogovarjali z letošnjim dobitnikom priznanja Komisije za alpinizem pri PZS za življensko delo v alpinizmu Andrejem Štremfljem.

V rubriki Z nami na pot se v septembru odpravljajo na nekoliko nižje hribovje med Tuhinjsko in Zadrečko dolino, na Menino planino, ki svoje lepote odkriva v vseh letnih časih.

Preberite si tudi test opreme, tokrat so na vrsti gorska kolesa.

 

Planinski vestnik poiščite v trafikah, lahko pa ga kupite (naročite) preko spletne trgovine Planinske zveze Slovenije.

 


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu
21.05 Besnica 360st Covid-20 trail
03.06 Dnevi ČS Šiška: kolesarski izlet v Horjul
05.06 Formaraton, 12. dobrodelni 4-urni tek
05.06 Nočni pohod po framskih poteh
07.06 10. skike izlet na Pance
14.06 Virtualni Mali kraški maraton
20.06 18. Poli maraton (virtualno)
20.06 31. mošenjski tek
27.06 Virtualna 10ka 2020