Planinski vestnik, september 2017
Po poletni dvojni, je izšla jesenska izdaja naše najstarejše revije, ki še vedno izhaja...
avtor
Zdenka Mihelič
 

V njej si lahko preberete članek o izobraževalnem potovanju Sekretariata Alpske konvencije na temo voda v Alpah, ki je potekal od Dunaja do Nice Vide Petrovčič, Olga Kolenc opisuje cvetlični Foran dal Mus na severni strani kaninskega pogorja, Srečko Klemenc se spominja prigode z graničarji v času, ko še nisi smel, kamor bi želel, Dušan Škodič o 120-letnici ustanovitve Češke podružnice SPD v Pragi in Nina Rman o raziskovanju lastnostih kamnin v gorah.

Predstavljajo skupni projekt PZS in Amfibije Slovenska planinska pot v enem dnevu, ki bo v soboto, 30. septembra letos, in se mu lahko pridružitev tudi vi – več o projektu in kako se prijavite, najdete na spletni strani http://www.transverzala-1d.si; ter odprtje vzorčnega tabornega prostora PZS za mlade v Mlačci.

Za vas so se pogovarjali z letošnjim dobitnikom priznanja Komisije za alpinizem pri PZS za življensko delo v alpinizmu Andrejem Štremfljem.

V rubriki Z nami na pot se v septembru odpravljajo na nekoliko nižje hribovje med Tuhinjsko in Zadrečko dolino, na Menino planino, ki svoje lepote odkriva v vseh letnih časih.

Preberite si tudi test opreme, tokrat so na vrsti gorska kolesa.

 

Planinski vestnik poiščite v trafikah, lahko pa ga kupite (naročite) preko spletne trgovine Planinske zveze Slovenije.

 


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu