Roblekov dom na Begunjščici naj planinska koča 2017
V akciji Planinske zveze Slovenije in Siol.net Naj planinska koča 2017 je sodelovalo 72 koč...
avtor
Manca Čujež, PZS
 

Planinci in bralci www.siol.net so letos v prvem krogu izbirali med 72 planinskimi kočami (od skupno 181 planinskih koč, zavetišč in bivakov), ki imajo bodisi certifikat okolju in/ali družinam prijazna planinska koča bodisi vgrajeno čistilno napravo, sicer pa so znane po gostoljubnih oskrbnikih, okusni hrani in razgledni okolici, že z odločilnimi glasovi za uvrstitev v finale pa so pokazali, da cenijo trud oskrbnikov in odprta vrata planinskih koč, ki se trudijo za dobro počutje in toplo zavetje planincev.

Obiskovalci gora so letos v obeh krogih glasovanja skupno podelili skoraj 70 tisoč glasov, za zmagovalca pa okronali Roblekov dom na Begunjščici (1657 m) in s tem razveselili oskrbnika Zdenko in Roka Podpečana. Roblekovemu domu, ki stoji na razgledni rami zahodnega grebena Begunjščice, daje pečat tudi to, da do njega ne pripelje cesta, ampak le planinska pot.

Lovorika za naj planinsko kočo ostaja v rokah Planinskega društva (PD) Radovljica, lani in leta 2014 je namreč slavil Valvasorjev dom pod Stolom (1181 m).

Na Roblek bom odšel ... v nedeljo, 24. septembra, ko bo pod krovom akcije Slovenija planinari ob 11. uri praznovanje za naj planinsko kočo 2017 s krajšim kulturno-zabavnim programom, predajo plakete zmagovalcem letošnje akcije, animacijami za mlado in staro ter delavnicami za otroke. Vabljeni vsi ljubitelji gora!

 

Vrstni red finalistk za naj planinsko kočo 2017

1. Roblekov dom na Begunjščici (PD Radovljica)

2. Planinski dom na Kumu (PD Kum Trbovlje)

3. Zavetišče na Planini (PD Vrhnika)

4. Krekova koča na Ratitovcu (PD za Selško dolino Železniki)

5. Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (PD Krka Novo mesto)

6. Dom na Kofcah (PD Tržič)

7. Planinski dom na Kalu (PD Hrastnik)

8. Planinski dom v Gorah (PD Dol pri Hrastniku)

9. Koča pri Jelenovem studencu (PD Kočevje)

10. Planinski dom na Uštah - Žerenku (PD Moravče)

 

 

Več preberite na www.pzs.si.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu