Evropski teden športa
Evropski teden športa bo v Sloveniji letos potekal že tretjič, letos med 23. in 30 septembrom...
avtor
OKS
 
Šport in telesna dejavnost lahko prispevata k dobremu počutju evropskih državljanov. Pomanjkanje telesne dejavnosti pa negativno vpliva na družbo in zdravje ljudi ter povzroča tudi gospodarske stroške. Poleg tega je lahko šport sredstvo za širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva po vsej Evropi. Z izvedbo Evropskeka tedna športa, ki ima skupni slogan »BeActive« si bomo vsi prizadevali, da bo naše skupno življenje v Evropski uniji lepše in boljše.

Evropski teden športa 2017 bomo v Sloveniji obeležili od 23. do 30. septembra. V sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport bo na nacionalni ravni aktivnosti koordiniral Olimpijski komite Slovenije –  Združenje športnih zvez. Letos bo v tem tednu potekal tudi Evropski teden mobilnosti in pri skupnih prizadevanjih se povezujemo z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za kulturo in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.

Evropski teden športa je namenjen vsem vam, zato ne zamudite priložnosti za sodelovanje. Organizirane bodo številne dejavnosti po vsej Evropi, posebej pa vabimo vas lastnike ali upravljavce športnih objektov ter ponudnike športnih programov in aktivnosti, da tudi sami sodelujete, odprete vrata vaših programov in prispevate k večanju števila športno aktivnih.

Informacije o dogajanjih bodo objavljene tudi na www.rekreacija.si, spremljate pa lahko tudi posebno spletno stran slovenskega dela akcije ewos.olympic.si, za druge države Evropske unije pa bo poskrbel portal ec.europa.eu/sport/week.

koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu