Prekolesarimo svet
Pridružite se simbolični akciji ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora…
avtor
Mitja Vrdelja, NIJZ
 

Z namenom zbliževati in povezati ljudi ter hkrati povečevati ozaveščenost o pomembnosti preprečevanja samomora letos v sklopu svetovnega dneva preprečevanja samomora poteka simbolična aktivnost z naslovom »Prekolesarimo svet«. Pobudnika aktivnosti sta Mednarodna zveza za preprečevanje samomora in Svetovna zdravstvena organizacija. Izziv, ki sta si ga organizaciji zadali, je, da bi v akciji skupno (udeleženci iz celega sveta) prekolesarili 40.075 km, kolikor znaša obseg Zemlje (kar simbolizira povezanost celega sveta), in da bi pri tem sodelovali udeleženci iz vseh celin in čim več držav.

Sodelovanje je brezplačno, potrebuje le kolo, lahko tudi sobno, kolesarite pa lahko doma ali na prostem, v naravi, sam ali v družbi. Aktivnost pri nas poteka od 11. avgusta, in se bo zaključila 10. septembra, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. Da bi bila akcija čim bolj prepoznavna, so organizatorji za udeležence pripravili uradne etikete (lahko se pripnejo na oblačila ali kolo) in potrdilo o sodelovanju, ki ga bodo udeleženci prejeli ob koncu akcije.    

Več o tem, kako pridobiti uradno etiketo za sodelovanje in potrdilo, je na voljo na katerikoli izmed naslednjih spletnih strani (poiščite logotip s kolesom):  www.nijz.si, www.zivziv.si, www.ozara.org, www.posvet.org.

 

 

Kontakti za pomoč v stiski:

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro zjutraj)

116 123 – Zaupna Telefona Samarijan in Sopotnik (skupna številka; 24 ur na dan; klici so brezplačni)

080 12 34 – TOM, telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro) 


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu