Novi vodniki po pešpoteh in po gorah
Spodbude za gibanje in rekreacijo v naravi poiščite s pomočjo vodnikov Založbe Mladinska knjiga...
avtor
Založba Mladinska knjiga
 

Znana avtorja pohodniških vodnikov Franci Novak in Urban Golob sta združila moči v knjigi Po sončnih obronkih Slovenije ter v sliki in besedi predstavila kar šestdeset privlačnih pohodniških poti po sončnih obronkih Slovenije.

V vodniku predstavljeni pohodi potekajo po slikovitih panoramskih ali drugače razgibanih poteh alpske in dinarske Slovenije ter po s soncem obsijanih primorskih in panonskih pokrajinah. Na izbranih pohodniških poteh avtorja opisujeta posamezne naravne in kulturne znamenitosti ter druge zanimivosti, ki razkrivajo srce in dušo različnih kulturnih pokrajin in njenih ljudi. Lahke do srednje zahtevne pohodniške poti v vodniku Po sončnih obronkih Slovenije potekajo predvsem po gričevju in sredogorju, zato so primerne za najširšo skupino pohodnikov, tudi za družine z majhnimi otroki.

Več o vodniku preberite in poglejte na www.emka.si/po-soncnih-obronkih-slovenije.

 

Avtor drugih dveh knjig je Helmut Lang, na avstrijskem Koroškem živeči poznavalec slovenskih gora.

Vodnik po Karavankah in Kamniško-Savinskih Alpah prinaša triinpetdeset planinskih tur, ki pa niso – vsaj kar zadeva pot do planinskih koč ali domov – posebno zahtevne, zato se lahko nanje odpravijo družine z otroki ali starejši planinci. Ljubke doline, globoko zarezane soteske, potoki s kristalno čisto vodo, dih jemajoče skalne stene, grebeni nad prostranimi gozdovi in s cvetjem posuti travniki – vse to leži na območju, do katerega ne vodijo ceste, a je vendar lahko dostopno.

Več o vodniku preberite in poglejte na www.mladinska.com/alpe/karavanke.

 

Vodnik po Julijskih Alpah tudi ponuja triinpetdeset izletov po najlepših vrhovih pri nas (Blegoš, Črna prst, Viševnik, Krn…) pa tudi po znanih in lahko pristopnih vrhovih ob meji z Italijo (Montaž, Viš, Visoki Pipar, Podgorški vrh…). Na turah spoznavate čudovito gorsko pokrajino in uživate ob pogledu na ostre grebene, strme stene, prostrana škrapljišča. Sprehodite se po velikih vrtačah, prostranih dolinah in si odpočijte ob privlačnih jezerih, turkiznih potokih in bistrih rekah.

Več o vodniku preberite in poglejte na www.mladinska.com/alpe/julijske_alpe.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu