Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Obolno
Čas odhoda: 9:30
Izhodišče: Stična
Zborno mesto: Parkirišče pri stiškem Samostanu
Najvišja točka: 776m
Skupna višinska razlika: 1100
Dolžina proge: 31
Okvirni skupni čas izleta: 5-6 ur

Opis izleta
Iz prakirišča se bomo v začetku asfalčtni in nato makedamski povzpeli proti Seli pri Višnji gori in vmes odvili na singlco, ki se spusti nazaj proti Stični ter se nato pripravili na vzpon na Obolno. V začetku je makedamska pot iz katere po parih kilometrih zavijemo na Viridino pot, ki je strm kolovoz. Nato pridemo v vas Poljane, kjer je nekaj asfalta in za vasjo na kolovoz do vrha Obolnega. Tam je lep razgled in kratka pavza. Nato sledi spust proti Mekinjam in ponovni vzpon mimo lovske koče do Pristave, kjer bo pavza na kmečkem turizmu. Od tam sledi spust po singlci do vznožja Gradišča. Sledi vzpon (opcija pavze na Lavričevi koči ) in nato spust nazaj do Stične
panoga
kolesarstvo - turno
kraj
Šentvid pri Stični
organizator
Klub gorskih kolesarjev Volja
kontakt
telefon: 041 424 868
e-pošta: info@kgkvolja.si
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
konjeništvo Šempas
strelstvo Maribor
ples - navijaške skupine Koper - Capodistria
fitnes Ljubljana
ples - balet Domžale