Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Pohorje ultra trail
Pohorje skriva mnogo prelepih kotičkov, ki so ob strasti in ljubezni do trail teka prispevali k nastanku Pohorje Ultra Traila. Rekreativna športno-humanitarna prireditev z več letno tradicijo bo v letu 2020 izvedena že v svoji 6. izvedbi.

V 6. izvedbi se boste srečali z dvema popolnoma novima trasama – PUT 115K in PUT 70K ter dvema že uveljavljenima trasama PUT 35K in PUT 17K. S tem bomo povezali območja devetih občin: Ruše, Maribor, Hoče-Slivnica, Slovenska Bistrica, Dravograd, Slovenj Gradec, Zreče, Ribnica na Pohorju in Lovrenc na Pohorju. Tako bomo tekačem razkrili najlepša območja in številne čudovite naravne znamenitosti mogočnega Pohorja.

Tekači boste na sleherni trasi PUT lahko uživali v čudovitih razgledih in pogledih na mogočne bukove in smrekove gozdove, brzice pohorskih potočkov, neštetih njihovih izvirov in jezer, v katera se stekajo. Posebno doživetje bo tek skozi mistični Bistriški Vintgar, ali pragozd Šumik, ali ob znamenitih Lovrenških in drugih jezerih. Tekli boste teko med večjimi in manjšimi gmotami, pred 16 milijoni let nastalega pohorskega granita, odetega v svež, zelen mah. Tekači so enega od teh mističnih krajev poimenovali kar “spust za bogove”.

Tega resnično ne smete, niti ne želite zamuditi.



Dobrodošli na našem bregu. Dobrodošli na Pohorju!
datum
sobota, 29.08.2020
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
tek
kraj
Ruše
organizator
Društvo Aktivni smo
kontakt
telefon: ‪040 527 017‬
e-pošta: info@pohorjeultratrail.si
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
pikado Koper - Capodistria
gimnastika - ritmična Koper - Capodistria
kolesarstvo - sobno Brezovica pri Ljubljani
aerobika Ljubljana
tek na smučeh Nova vas