Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Lisca (948 m)
Lisca s kopastim, travnatim vrhom in nezgrešljivo belo kroglo meteorolške postaje je zaradi lepega razgleda in prijaznega planinskega doma eden od najbolj obiskanih planinskih vrhov v Posavskem hribovju. Razgled sega vse od Pohorja in Boča na severu do Snežnika in Nanosa na jugu, na zahodu nas pozdravljata Triglav in zasavski Triglav - Kum, na vzhodu pa Gorjanci in Ivanjščica na Hrvaškem. Lisca ima tudi bogato planinsko tradicijo. Letos bo na Lisci že drugič vseslovensko srečanje planincev - Dan planinskih doživetij. Prvo kočo je legendarni Blaž Jurko na travniku pod vrhom postavil že davnega leta 1902, danes pa sta tu kar dve planinski koči, večji Tončkov dom in bolj interna, predvsem članom društva namenjena Jurkova koča. Oskrbnik Tončkovega doma je odličen kuhar, zelo domiselno pa skrbi tudi za stalne izboljšave v domu. Dom je znamenit po palačinkah, ponujajo čez dvajset različnih namazov oziroma okusov, med drugim tudi palačinke Melanija. Tudi mi se bomo posladkali s kakšno. S hojo bomo pričeli v vasi Cerje in se po idilični pastirčkovi poti povzpeli na vrh, sestopili pa bomo mimo cerkvice sv. Jošta do Razborja.
datum
sobota, 16.11.2019 , ob 07:00
panoga
pohodništvo
kraj
Ljubljana - Tivoli
organizator
Planinsko društvo Viharnik
kontaktne osebe
Borut Vukovič
mobitel: 031 805 686
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
ples - družabni Koper - Capodistria
bovling Maribor
ples - šov plesi Solkan
splošna telovadba Ljubljana - Polje
košarka Ljubljana