Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
3. pohod Maximiusovi poti
Pohodniki v organizaciji Turističnega društva Suha krajina pripravijo raziskovalni pohod po Maximiusovi rimski cesti od Žužemberka do Valične vasi ter nato čez reko Krko, skozi Dešečo in Budganjo vas nazaj do Žužemberka.
Pohod je zelo primeren za pohodnike vseh starosti, dolžina celotne poti je 14 km in nima preveč vzponov, ob poti pa pohodnike spremlja bogata kulturna in naravna dediščina.
Do Valične vasi pot vodi po trasi nekdanje rimske ceste, ki jo je načrtoval vojak in inženir rimske legije, domačin Publius Maximius iz Valične vasi.
Ob neverjetni dediščini so pohodniki povsod prisrčno sprejeti, še posebno v Valični vasi. Navdušenje pa je neizmerno ob vaški lipi, katere starost ocenjujejo okoli 800 let.
Pri domačiji Meden je pogostitev in spoznavanje reke Krke in priljubljene TV nanizanke Reka ljubezni.
Povratek v Žužemberk je prijeten in zelo razburljivo zanimiv.

Štartnine ne bo.
panoga
pohodništvo
kraj
Žužemberk
organizator
Turistično društvo Suha krajina
kontakt
spletni naslov
število udeležencev v preteklem letu
33
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
ples - šov plesi Solkan
gimnastika - splošna Ljubljana
nogomet Maribor
judo Ljubljana
splošna telovadba Ljubljana