S cvičkom med vinogradi
V SOBOTO, 25. JANUARJA 2020, OB 6.00 URI

Vabljeni vsi ljubitelji pohodništva, če bi se radi razmigali in se zraven imeli fajn, se nam pridružite na pohod po dolenjskih vinogradih.
Posebni avtobus bo peljal iz Slovenskih Konjic ob 5.15 uri mimo Vojnika, Spodnje Hudinje, Nove vasi do Glazije v Celju, kjer bo ob 6. uri ter iz Žalca ob 6.10. uri.
Zapeljali se bomo do Otočca, od koder se od gasilskega doma prične 26. tradicionalni pohod TD Otočca, v sodelovanju z lokalnimi društvi.
Pot poteka po gozdnih, makadamskih ter asfaltnih poteh vinskih goric Grčevja in Trške gore. Na začetku udeleženci pohoda ob plačilu štartnine dobijo degustacijski kozarec z mošnjičkom, bone za cviček in toplo malico ter pohodniški dnevnik. Na trasi pohoda so številne postojanke, kjer se lahko okrepčate z domačimi dobrotami, dobrim cvičkom in toplimi napitki. V času pohoda so nemalokrat odprta tudi vrata zidanic naših vinogradnikov, ki znajo pokazati, kaj je pravo dolenjsko gostoljubje. Pohod vključuje še ogled cerkve Sv. Jurija v Grčevju in Marijine cerkve na Trški gori, ob sami poti pa si lahko ogledate še tri gradove: Stari grad, Hmeljnik in edini vodni grad v Sloveniji – grad Otočec. Poleg vsega naštetega dobimo še dober občutek ob prehojeni poti, polna pljuča svežega zraka, lepe razglede v dolino in na Gorjance ter super spomine na druženje in nova poznanstva.
Dolžina poti: 15 km
Udeleženci pohoda morajo imeti primerno planinsko obutev, opremo in oblačila primerna vremenskim razmeram. Prijavnina za lastne stroške znaša 17 €.
Pohod bosta vodili VPZS:
FRANJA - 051 320 988,e-mail: franja.ferk@gmail.com, in
JANJA - 040 705 301,
ki sta vam na razpolago za prijave in dodatne informacije.

ŽELIMO VAM VARNO HOJO IN LEP PLANINSKI DAN MED DOLENJSKIMI VINOGRADI!
datum
sobota, 25.01.2020 - 25.01.2020, ob 06:00
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Celje
organizator
Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
kontakt
telefon: 051 320 988
e-pošta: franja.ferk@gmail.com
spletni naslov
Lokacija