Najlepši in najtežji mali maraton
Prejeli smo pozitivno mnenje NIJZ, zato bomo Najlepši in najtežji mali maraton izvedli. Potekal bo v nedeljo, 4. oktobra 2020, ob 10h.

Je drugačna, rekreativna tekaška prireditev, kombinacija malega maratona in gorskega teka, ki se odvija po najlepših poteh, v hribih nad Škofjo Loko. Pogled na del trase lahko vidite na tretji spletni kameri ki je nameščena na Lubniku.

Proga je dolga 21 kilometrov in 98 metrov. Večinoma poteka po naravnih poteh, ki se vzpenjajo in spuščajo skozi gozdove. Skupaj je 1.300 metrov vzponov in prav toliko spustov. Celotna trasa bo označena in na njej bo precej okrepčevalnic.

Opis proge: Tekače bo pot vodila s 590 m visokega Sv. Andreja na razgledno vzpetino, Sv. Ožbolt (859 m). Nato se bodo po makadamski poti spustili do vasi Selo (710 m) in se ponovno vzpeli na najvišji vrh Polhograjskega hribovja, Tošč. (1.021 m). Sledi spust in tek po gozdni poti do Osolnika (858 m), kjer se prične zadnji, dolg spust v dolino Hrastnice in še zadnji vzpon do cilja, na Sv. Andreju.

Uporaba palic je dovoljena.

Datum in ura: nedelja, 4. oktober 2020, ob 10h
Start: Gostišče Rupar, Sv. Andrej nad Zmincem (zemljevid)
Cilj: Gostišče Rupar, Sv. Andrej nad Zmincem
Dolžina proge: 21,098 km
Višinska razlika: 1.300 m vzpona in toliko spusta.
Okrepčevalnice: Na progi bo 5 okrepčevalnic.
POMEMBNO: NA OKREPČEVALNICAH NE BO KOZARČKOV ZA ENKRATNO UPORABO. Vsaka tekmovalka in tekmovalec mora s seboj prinesti lonček, stekleničko, bidon, meh,…
Na okrepčevalnicah bodo prostovoljci pomagali napolniti lončke, stekleničke, bidone z vodo iz vrčev.
datum
nedelja, 04.10.2020 , ob 10:00
 PRIPOROČAMO
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
tek
kraj
Sv. Andrej nad Zmincem
organizator
Športno društvo Vaitapu
kontakt
e-pošta: info@najnaj21.si
spletni naslov
število udeležencev v preteklem letu
300
Lokacija