Janče (792 m)
V NEDELJO, 21. JULIJA 2019 OB 7.00 URI NA GLAZIJI

Dobimo se na že znanih AP in ob 7.10 uri na AP v Žalcu, kjer se odpeljemo mimo Trojan, Izlak in Zagorja ob Savi do Litije, kjer iztopimo in tukaj se začne naša pot proti Jančam. Povzpeli se bomo najprej na Šimanski hrib in pot nadaljujemo po slemenih mimo hribovskih kmetij, dveh vasic Velika Štanga in Tuji grm skozi gozdove, travnike in senožeti s pogledom na dolino Save in na Dolensko stran. Po približno treh urah in pol hoje bomo prispeli do velikega planinskega doma 2. grupe odredov na Jančah, ki je tudi hribovska vasica. To je pot, ki jo v glavnem uporabljajo domačini.
Razgled iz Janč je izredno lep. Proti zahodu vidimo Ljubljano in Ljubljansko polje, Šmarno goro, Karavanke in Julijce, na severu Kamniške Alp in Menino planino, proti vzhodu Zasavsko hribovje in od juga proti zahodu Snežnik in Nanos. Kraj je zlasti znan po češnjah, kostanju, v zadnjem času pa tudi po jagodah. Je znana izletniška točka, mikavna na spomlad in jeseni.
Po daljšem postanku pri planinskem domu se bomo spustili na severno stran proti Savi in čez 1,5 ure prišli do vasi Jevnica. Tukaj moramo prečkati znameniti leseni most čez Savo in na desnem bregu nas bo v vasi čakal avtobus.
Pot je razmeroma lahka in jo bomo zmogli prehoditi v petih urah. Prijavnina za lastne stroške znaša 17 €
Pohod bomo vodili s pomočjo organizatorja Stanka Vizjaka, prijave pa sprejemata Stanko Gašparič, tel.št. 041 862 214 in Franjo Kunej tel.št. 031 706 509, e- pošta franjokunej@gmail.com.

VESELIMO SE SREČANJA Z VAMI PO HRIBOVSKEM NASELJU NA KOPASTEM HRBTU JANŠKEGA HRIBA
datum
nedelja, 21.07.2019 - 21.07.2019, ob 07:00
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Celje
organizator
Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
kontakt
telefon: 031 706 509
e-pošta: franjokunej@gmail.com
spletni naslov
Lokacija