Izšel je novembrski Planinski vestnik
Tokratna številka je v pretežno posvečena spominu na Dava Karničarja...
avtor
Zdenka Mihelič, PV
 

Davo Karničar, alpinist in ekstremni smučar. O njem je napisalo svoje spomine več slovenskih in tudi tujih alpinističnih in smučarskih kolegov.

V nadaljevanju sledi pogovor z dvema zdravnicama v slovenski gorski reševalni službi, Mateja Pate se je pogovarjala z Veroniko Rupnik in Heleno Škrl, ki pravita, da zmaga zadovoljstvo po dobro opravljenem delu.

Zanimiva je pot RMK (Robanov kot-Logarska dolina-Matkov kot), v rubrniki Z nami na pot pa pišejo o haloških gričih, vabijo na Donačko goro, Velike Prekože, Gorco in na Gradiški Hum.

V drugem delu revije sledi cela vrsta aktualnih zadev: drugi prispevek za državno tekmovanje Mladina in gore (tokrat o o opozorilih na nevarnost snežnih plazov), o naj kočah 2019, pa ferati Jermn, o Lučah kot gorniški vasi, o 15-letnici od slovesa Tineta Miheliča, 80 let je praznoval Tomaž Banovec, sledi tudi reportaža iz Črne gore, Dušica Kunaver pa je obudila še nekaj svojih spominov na Manang, slovensko alpinistično šolo v Nepalu.

Številki so priložili tudi anketo, ki jo izvajajo na par let in prosijo, da jo izpolnite in vržete v najbližji poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

Sledijo stalne rubrike: narava, novice iz vertikale, literatura, planinska organizacija, novice, jubilej  in v spomin.

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga dobite v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.

Srečno in varen korak na vseh vaših poteh!


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu