Migamo z Evropo
23. septembra se začenja Evropski teden športa, ki bo tudi pri nas pustil svoj pečat...
avtor
Žiga Černe
 
#BEACTIVE Slovenija je sporočilnost Evropskega tedna športa, ki ga bomo obeležili med 23. in 30. septembrom. Gre za iniciativo Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljane h redni gibalni aktivnosti.
 
Evropski teden športa je poseben ukrep Evropske komisije, katerega namen je spodbujanje prebivalstva k redni telesni dejavnosti. V njem že tretje leto zapored sodeluje tudi Slovenija. Letošnji teden bo po celi Evropi potekal hkrati, in sicer od 23. do 30. septembra 2017.

Pod sloganom Evropskega tedna športa #BE ACTIVE/BODI AKTIVEN želi Evropska komisija razgibati Evropo, in to ne samo v tednu športa, temveč prav vsak dan. Kampanja ponuja priložnost za povezovanje, združevanje in vključevanje na evropski, nacionalni in lokalni ravni preko športa in telesne dejavnosti. Pri pripravi in izvedbi projekta se tako povezujemo številne institucije: Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez kot nacionalni koordinator projekta, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ministrstvo za zdravje in ministrstvo za kulturo ter številne javne in nevladne, športne, kulturne in druge strokovne organizacije preko lokalnih skupnosti, ki si prizadevamo vsakodnevno gibanje in šport v vseh njegovih pojavnih oblikah še bolj približati ljudem.


Povabila na aktivnosti najdete na ewos.olympic.si.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu