Dvojna številka Planinskega vestnika
Pred septembrskim izidom nove številke, je še vedno aktualna poletna številka planinske revije...
avtor
Zdenka Mihelič
 

V branje vam ponuja zanimiv izbor člankov, začenši s temo meseca in članki o gorskem kolesarjenju, France Zupan se spominja leta 1947, Mire Steinbuch predstavlja zakonca Meroi-Benet in njun zaključek vzponov na osemtisočake. Neli Penič opisuje doživljanje tabora za perspektivne alpiniste v Chamonixu in Vladimir Habjan "zanimiv" sestop s Zwölferja. Dušana Škodiča je "neugleden" slepi potnik spremljal po škofjeloških hribih, Izidorja Tasiča pa nekaj "nevšečnosti" na trekingu po dolini reke Kali Gandaki. Zdenka Mihelič je povzela dogajanje na Dnevu slovenskih planinskih doživetij in z Anjo Intihar razmišljajmo o prijaznosti.

Za vas so se pogovarjali z legendo slovenskega alpinizma Antonom Sazonovom - Tonačem, mladim vrhunskim alpinistom Lukom Lindičem in avstrijsko plezalko ekstremnih ferat Claudio Schmid.

V rubriki Z nami na pot predstavljajo Mont Blanc, svet ledenikov, strmih sten in kuloarjev, dolgih in napornih tur ter tri Rinke in Skuto v Kamniško-Savinjskih Alpah, kjer poiščemo mir in tišino ter se naužijemo znanih razgledov.

Sledijo stalne rubrike: zdravje, vreme, kolumna, Vsi moji Triglavi, novice iz vertikale, športnoplezalne novice, literatura in planinska organizacija.

Kot je zapisala Marta Krejan Čokl v uvodniku "... vam želimo, da doživite čim več čudovitih hribovskih zgodb ne glede na to, na kak način se boste lotili iskanja razgledov."

 
Planinski vestnik poiščite v trafikah, lahko pa ga kupite (naročite) preko spletne trgovine Planinske zveze Slovenije.

koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu