Planinski vestnik
V novembrski izdaji so pripravili zanimive članke na temo gorniškega filma in festivalov po svetu...
avtor
Zdenka Mihelič
 

Veliko zanimivega branja vas čaka. Po smeri prvopristopnikov se boste lahko povzpeli na Cimo di Mezzo v Dolomitih, "doživeli" Matajur, občudovali ostre skalne roglje Kuffnerjevega grebena Mont Maudita v Franciji, spoznali tri dežele v enem svetu, "preživeli" deževne nalive v gorah in občutili mir v Zahodnih Julijcih.

V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ so člani PZS delegacije plezali v peščenjakih Češke, zelo poučen pa je tudi članek o padcih pri plezanju. Preberete si lahko, kakšna je bila letošnja planinska sezona, kako je potekalo tekmovanje orientacistov z Balkana na Pokljuki, članek o iskanju izgubljenega lepotca – gorskega popona ter miniaturo o spoštovanju gora.

Za vas smo se pogovarjali s svetovno prvakinjo v težavnostnem plezanju Janjo Garnbret in predsednikom PD Poljčane Jankom Kovačičem.

V rubriki Z nami na pot tokrat raziskujemo divjino Dleskovške planote. 

Sledijo stalne rubrike: kolumna, novice iz vertikale, novice iz tujine, športnoplezalne novice, pisma bralcev, literatura, planinska organizacija, Slovenski planinski muzej, Triglavski narodni park in V spomin.

Prispevek o delu mladih in delom z mladimi je dodatno gradivo tekmovalcem na državnem tekmovanju Mladina in gore ki bo v januarju 2017 v Idriji.

Želimo vam prijetno branje Planinskega vestnika! Poiščite ga v svojem kiosku ali naročite preko spletne trgovine Založbe PZS!


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu