Zdravje na delovnem mestu – izziv za vsako podjetje
Izšel je priročnik Promocija zdravja v žepu, ki želi spodbujati k zdravemu delovnemu okolju...
avtor
NIJZ
 

Na Nacionalnem institutu za javno zdravje so s partnerji pripravili priročnik Promocija zdravja v žepu. Gre za novost na slovenskem področju, saj poskuša na preprost in zanimiv način bralca seznaniti z osnovami promocije zdravja na delovnem mestu ter jih motivirati in spodbuditi k izvajanju promocije zdravja na delovnem mestu. Namenjen je sindikalnim zaupnikom, članom svetov delavcev in vsem, ki jih zanima omenjena tematika. Priročnik bogatijo karikature oziroma ilustracije priznanega karikaturista Cirila Horjaka.

»Naša želja in cilj je, da bi priročnik pogosto prebirali predvsem sindikalni zaupniki in ostali delavski predstavniki ter tako krepili prepričanje o pomembnosti urejenega delovnega okolja in zdravih medsebojnih odnosov v kolektivih. Posledično bo manj bolezni in poškodb na delovnih mestih, zato izboljšana uspešnost podjetja ne bo izostala!« pravi Peter Majcen, predsednik KS 90.  

Le stalna in kontinuirana skrb za dobro počutje delavce je dolgoročno učinkovita in vodi v zmanjšanje stroškov in povečanje produktivnosti. Pri tem so lahko v pomoč tudi gradiva in orodja, ki so nastala v okviru omenjenega projekta in so brezplačno na voljo na www.znanje.zdravje-delo.si.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu