Test tekaških aplikacij za pametne telefone
Uporabni pomočniki za vse, ki jih zanima, kako napredujejo...
avtor
Zveza potrošnikov Slovenije
 
Tek je šport, ki se ga lahko loti tako rekoč vsakdo. Če redno tečemo, se naša telesna pripravljenost izboljšuje praktično iz dneva v dan, številni tekači pa so opremljeni z najrazličnejšimi pripomočki, s katerimi preverjajo, koliko kalorij so izgubili med svojim rednim ritualom. In še kaj več. Kdor ne želi kupiti posebnega pripomočka (športne ali pametne ure), si lahko pomaga tudi s pametnim telefonom. Na Zvezi potrošnikov Slovenije so preverili, kako se obnesejo tekaške aplikacije, ki jih potrošniki največ uporabljajo.

"Izbrali smo aplikacije za dva najpopularnejša operacijska sistema Android in iOS, pri čemer smo preverili samo njihove brezplačne različice, saj smo ugotovili, da so za običajnega rekreativca povsem dovolj," je predstavil način izbora 12 aplikacij Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije.

Čeprav pri nalaganju aplikacije praktično vsi brez pomisleka potrdimo, da se strinjamo z vsemi pogoji uporabe, pa bi nas moralo vsaj malo zmotiti, da takšne aplikacije pošiljajo izdajatelju in njegovim partnerjem številne, pogosto tudi zelo zasebne podatke.

Na testu so zato poskušali ugotoviti, kateri podatki odtekajo. Če vas zanima, kaj so ugotovili, si več preberite na  www.zps.si.

koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu