Slovenija v dveh novih knjigah
Izšli sta Slovenija v zgodbah Darinke Kladnik in S kolesom po Sloveniji Sebastjana Veharja...
avtor
Mladinska knjiga
 

Sebastjan Vehar S KOLESOM PO SLOVENIJI – KOLESARSKI VODNIK

Popotnik in fotograf Sebastjan Vehar je eden tistih navdušenih kolesarjev, ki mu kolo pomeni zares pravi način aktivnega preživljanja prostega časa. Z avtorjem na kolesu spoznavamo Slovenijo v več kot petdesetih lahkih do srednje težkih, večinoma enodnevnih izletih, primernih tako za odrasle posameznike kot tudi za družine. Izlete si lahko prilagodimo po svojih sposobnostih in možnostih, lahko jih odpeljemo v eni ali več etapah. Izleti so večinoma krožni, kar pomeni, da se pri večini vrnemo na izhodišče. Vsak izlet zajema opis poti z zemljevidom, opis glavnih krajev ob poti, turistične značilnosti in kulturne znamenitosti ob poti ter vse potrebne splošne informacije in napotke za varno pot. Pomembne telefonske številke in kontakti ter spletne strani posameznih ustanov in turistično-informativnih centrov vam bodo pomagale, da si boste lahko že predhodno organizirali posamezne oglede.

 

Več na www.emka.si/s-kolesom-po-sloveniji.

 

 

Darinka Kladnik SLOVENIJA V ZGODBAH

Čeprav je izšlo že veliko knjig o Sloveniji, je ta nekaj prav posebnega. Povabila vas bo na potepanje po deželi, polni lepot, zanimivosti in skrivnosti. 77 v celoto povezanih samostojnih zgodb vam bo slovensko preteklost predstavilo nekoliko drugače – malce nostalgično, igrivo in iskrivo, s številnimi razkritimi drobnimi skrivnostmi, zanimivostmi in podatki o domovini, ki jih najbrž niste poznali. Ali veste, na kateri slovenski železniški postaji ves čas stoji kovček? Kdo je bil znameniti slovenski pesnik na konju, kdo pa zaljubljena pisateljica, ki je umrla že pri 21-ih letih? Kdo sta slovenska Kajn in Abel? Kam segajo začetki slovenskega pivovarstva? Kje najdete muzeje na prostem?
• 77 nadvse zanimivih, berljivih, hudomušnih zgodb o znanih in manj znanih naravnih in kulturnih znamenitosti Slovenije in zamejstva, slovenskih osebnostih, krajevnih posebnostih, dejavnostih …
• knjiga, ki predstavlja neizmerno bogastvo, ki ga imamo pred nosom, a ga premalo poznamo
• z odličnim besedilom avtorice Darinke Kladnik ter fotografijami Davida Kladnika in Joca Žnidaršiča, ki sta v iskanju skritih krajev in kotičkov preromala vso Slovenijo.

 

 

Več na www.emka.si/slovenija-v-zgodbah.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu