Bliža se rok za najcenejšo prijavo na VW Ljubljanski maraton
Za pripravo imate še dobra dva meseca časa, za prijavo pa se prvi rok izteče že 18. avgusta…
avtor
Žiga Černe
 

Kot vsa velika mesta, ima tudi Ljubljana končno svoj pravi maratonski krog. Organizatorji so se potrudili in pripravili ravninsko progo, kolikor je v 42 kilometrih, na dokaj nezahtevno razgibanem območju Ljubljane, to mogoče.

Novost je tudi smer teka, saj bodo tekači tokrat startali nasproti lanski, po novem torej iz mesta po Slovenski proti Dunajski in s prvo polovico maratona opravili po istih cestah in ulicah, kot doslej. Od polmaratoncev se bodo veliki maratonci ločili na delo od Ilirije na Tržaški cesti do Konca Aškerčeve (križišče s Slovensko). Tam bodo prvi zavili levo proti cilju na Kongresnem trgu, drugi pa tek nadaljevali desno na Barjansko cesto, zaokrožili po Viču, se od tam vrnili in tekli po delu Rudnika, se malce povzpeli na Hradeckega in obdelali še Moste in Bežigrad, se preko Šmartinske vrnili v Center in tam po Stari Ljubljani zaokrožili do cilja.

Urnik in program ostajata enaka kot lani, tudi sejem bo - menda tokrat še boljši.

Že zdaj pa vabimo vse male in velike, hitre in počasne tekače, da se prijavite na tisto razdaljo, ki vam ustreza ali je razpisana oziroma predvidena za vašo kategorijo. Rok, da pridete skozi najceneje, je 18. avgust!

Prijavnico najdete na vw-ljubljanskimaraton.si.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu