Razgibajmo Ljubljano
V drugem septembrskem tednu bodo v Ljubljani pripravili šest razgibanih dni za šport in zdravje…
avtor
Žiga Černe
 

Lanska raziskava Mediane je pokazala, da se s športom rekreativno vsaj enkrat tedensko ukvarja 68 % prebivalcev Mestne občine Ljubljana, da so med njimi najbolj razširjene aktivnosti pohodništvo, kolesarjenje, fitnes, tek ter jutranja gimnastika oziroma vadba doma, da gre pri večini aktivnostih za neorganiziran oziroma nedruštveno organiziran tip vadbe ter vsaj še, da je mlajših (15 do 34 let) , ki vadijo vsaj dvakrat tedensko precej, medtem ko je med starejšimi (45 do 65 let) nadpovprečno veliko takih, ki se s športom oziroma rekreacijo ukvarjajo redko, ali pa se sploh ne.

Da bi dobre rezultate raziskave obdržali tudi v prihodnje, slabe pa skušali izboljšati, je Mestna občina Ljubljana k sodelovanju letos povabila ljubljanske športne zveze društev in nastal je prvi Teden športa v Ljubljani. Ta se bo, po petih dnevih predstavitev športnih programov društev po šolah, v soboto, 13. septembra zaključil v centru mesta s športno, gibalno in še kakšno ponudbo različnih organizacij.

Za šport bodo ta dan na voljo celoten Kongresni trg in park Zvezda, Dvorni in Novi trg ter del Hribarjevega nabrežja in Brega, vodnim športom pa bo namenjena gladina Ljubljanice. Športna pot bo odprta med 9. in 16. uro, kasneje in do poznih večernih ur pa se bo dogajalo pred in ob Hiši športa na Bregu.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu