Jeste zdravo?
Ne le telesna dejavnost, tudi stres, prehrana (in še kaj) močno vplivajo na naše zdravje...
avtor
Zveza potrošnikov Slovenije
 

Vsem, ki kupujemo živila, se včasih zgodi, da stojimo pred policami in izbiramo med na videz podobnimi živili. K nakupu nas lahko premami cena, lična embalaža, navedbe in trditve, ki poudarjajo ne/vsebnost nekaterih hranil in še bi lahko naštevali. Tako lahko odločitev, katero živilo kupiti, kar naenkrat postane problem.

Je rjav sladkor bolj zdrav od belega? Koliko sladkorja vsebuje  vaš priljubljen sadni jogurt? Kako so označeni aditivi? Je vaša najljubša pijača "zelena", "oranžna" ali "rdeča" glede vsebnosti sladkorja…

Da bodo odločitve lažje, je Zveza potrošnikov Slovenije razvila mobilno aplikacijo »Veš kaj ješ«, ki je nadaljevanje in nadgradnja preteklega dela ZPS, ki ga uporabniki spletnega mesta www.veskajjes.si že dobro poznajo.

Mobilna aplikacija potrošnikom ponuja možnost, da na hiter in na preprost način preverijo prehranski profil izbranega živila in to tam, kjer informacijo dejansko potrebujejo – v trgovini. Aplikacija jim bo takoj »odgovorila«, ali določeno živilo vsebuje malo, srednje ali veliko vsebnost maščob, nasičenih maščobnih kislin, sladkorja, soli in prehranskih vlaknin.

Aplikacija je enostavna za uporabo in je tako primerna tudi za tiste, ki niso najbolj vešči dela s sodobno tehnologijo.

Več a aplikaciji preberite na www.zps.si.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu