Revolucija za (obute) tekače
V šišenski športni trgovini Intersport je Nike predstavil novo kolekcijo športne obutve Nike Free…
avtor
Nike
 

Nike Free kolekcija izhaja iz prepričanja soustanovitelja Billa Bowermana, ki je vztrajal, da mora biti design prilagojen športnikovemu telesu in gibanju.

"Po desetih letih nenehnih inovacij smo revolucionalizirali delovanje čevlja na telo," je dejal Rob Dolan, design direktor Nike Running. "Z uporabo novih tehnologij in načela naravnega gibanja smo dosegli, da se tekač lahko giblje na način, kot se ni še nikoli."

Ključni preboj v inovaciji se je zgodil s pomočjo raziskovalnih podatkov, ki so jih pridobili v laboratoriju Nike, kjer so proučevali tekaško nogo v gibanju. Spoznali so, da se noge tekačev ne premikajo linearno, kot se premika telo.  Zato se je pojavil izziv, kako omogočiti naravno gibanje stopala med tekom.

Kolekcija 2014 ima tako tri ključne inovacije: šesterokotni podplat, ki omogoča prožnost in bolj sproščeno gibanje tekača v vse smeri, anatomska oblika čevlja, ki blaži vsak udarec stopala ob tla in Nike Flyknit tehnologija, ki omogoča dobro prileganje stopalu in mu nudi in oporo.

Preverite sami na spletu ali v trgovinah!


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu