Beko osvežuje slovenska košarkarska igrišča
Številni športniki in rekreativci so svojo pot začeli z žogo na pogosto zdelanih javnih igriščih…
avtor
Žiga Černe
 

Nekoč je Esad Babačić, ki že vrsto let promovira košarko med mladimi, povedal: »Včasih so bila zunanja igrišča tudi pri nas urbane oaze, na katerih so se igrali razni športi, od košarke, nogometa, odbojke pa vse do hokeja. Prihajalo pa je tudi do interakcije med različnimi generacijami, ki so se skozi igro in druženje socializirale in učile prijemov, ki se jih lahko naučiš samo na ulici. Z izgubo teh oaz je nastala velika praznina, saj so danes otroci in mladostniki praktično odrezani od pristnega stika z igro, v polnem pomenu te besede.«

Ob lanskem košarkarskem evropskem prvenstvu pa je turške multinacionalke z belo tehniko Beko obljubila, da bo z lokalnim družbeno odgovornim projektom »Beko osvežuje«, pri nas pustila trajen pečat tudi po koncu prvenstva.

Del obljube so izpolnili z odprtjem prenovljenega igrišča na Trnovem, kjer je svojo športno pot pred desetletji začel tudi aktualni predsednik Olimpijskega komiteja Slovenija dr. Janez Kocjančič in še mnogi drugi, tudi kasnejši igralci Odreda, Olimpije, Slovana in drugih klubov.

Beko sicer trenutno obnavlja še deset igrišč: na Ravnah na Koroškem, v Mirni, Vinici, Stogovcih, Ajdovščini, Kranju, Celju, Kobilju in še eno v Ljubljani.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu