Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Jelenk
Izhodišče: Spodnja Idrija
Zborno mesto: Parkirišče pred tovarno Hidria https://goo.gl/maps/3ANL9WD3tuYuPAkN7
Čas: zbor ob 9:30 do 9:50, odhod ob 10:00
Najvišja točka: Jelenk 1107 m n.v.
Skupna višinska razlika: 1000 m (cca)
Dolžina: 20 km
Okvirni skupni čas izleta: 5 ur
Dobimo se v soboto od 9.30 dalje v Spodnji Idriji na parkirišču pred tovarno Hidria, od koder se bomo ob 10.00 podali po dolini Kanomlje. Pot nas bo nato vodila preko relativno strmih gričev, kjer se bomo vzpeli na planino Kal oziroma na Brezov grič. Ob jasnem vremenu bomo deležni lepih razgledov in uživali v spomladanskem prebujanju narave. Sledi lažja prečka in nato prečenje po gozdni cesti, ki nas pripelje na glavno cesto, ki pelje proti vasi Lom, kjer se bomo nato odcepili desno in se po strmi gozdni cesti podali na vrh Jelenka.
Po krajšem okrepčilnem postanku sledi spust nazaj v Spodnjo Idrijo, ki je mestoma zahteven, vendar je vse mogoče iti tudi peš. V primeru večjega števila udeležencev se bomo na spustu razporedili v 2 težavnostni skupini.
Tura je primerna tudi za e-kolesa.
datum
sobota, 04.04.2020
panoga
kolesarstvo - turno
kraj
Spodnja Idrija
organizator
Klub gorskih kolesarjev Volja
kontakt
telefon: 041 424 868
e-pošta: info@kgkvolja.si
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
gimnastika - ritmična Medvode
ples - balet Domžale
tenis Ljubljana
savate Ljubljana
tek Ajdovščina