Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Junaki Kriške gore (celoletna akcija)
Pohodniška akcija Junaki Kriške gore se je pričela leta 1992, ko si je nekaj ljubiteljev Kriške gore zadalo cilj, da se bodo na goro povzpeli tolikokrat, kot je nedelj v letu. Od skromnih začetkov se je zamisel lepo prijela in dobila množico navdušenih obiskovalcev, ki se že štiriindvajset let v vsakem vremenu vzpenjajo na Kriško goro. Veselje do hoje, vztrajnost, skrb za zdrav življenjski slog in neokrnjena narava, ki v vseh letnih časih nudi osupljive razglede, so stvari, ki družijo pohodnike. Če pa k temu dodamo še nekaj zdravega tekmovalnega vzdušja in prijetno druženje v topli koči na vrhu, potem ni več razloga, da se ne bi znova in znova vračali nazaj.
Junak Kriške gore postane vsak, ki opravi toliko vzponov, kot je nedelj v letu (za otroke je norma polovična). Beleženju vzponov je namenjena posebna vpisna knjiga. Velja le en vzpon na dan. V letni sezoni se je treba vpisovati sproti, v zimski pa ob koncu tedna, ko je koča odprta. Štejejo se prihodi iz vseh smeri (iz Tržiča, Loma, Križev, Golnika …). Celotna akcija temelji na načelu poštenosti.
datum
sreda, 01.01.2020 - 31.12.2020
panoga
planinstvo
kraj
Križe
organizator
Planinsko društvo Križe
kontakt
telefon: 051 615 623
e-pošta: info@pd-krize.si
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
gimnastika - splošna Maribor
splošna telovadba Maribor
funkcionalna vadba Sežana
odbojka Celje
aerobika Brežice