Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Kum (1220 m)
V NEDELJO, 15. DECEMBRA 2019, OB 7.00 URI NA AP GLAZIJA

Vabimo vas na zasavski Triglav - goro Kum, 2119 m, ki ima dva neizrazita vrhova. Ob lepem vremenu se nam resnično poplača trud za prehojeno pot. Na jugu se nam odpira pogled na Gorjance, Bohor, Sleme in Lisco. Na vzhodu Konjiška gora z Bočem. Proti severu Pohorje, Svetina, Malič in Šmohor, Partizanski vrh ter Čemšeniška planina. Severovzhodno Kamniško – Savinjske in Julijske Alpe s Triglavom.
Dobimo se na že znanih AP in sicer na AP v Slovenskih Konjicah ob 6.15 uri, na AP Nova vas ob 6.35 uri in na AP v Žalcu ob 7.10 uri.
Odpeljemo se do Hrastnika, kjer zapustimo avtobus in prečkamo Savo ter se pri stari cerkvici sv. Miklavža v Podkraju začnemo vzpenjati v hrib skozi vasi Matice, 620 m, Župa, 769 m, Srvin. Pot nas pelje nekaj časa po cesti, nato skozi gozd in po stezi čez planinski pašnik. Tu pridemo ponovno do ceste in gremo po cesti do mesta, kjer prekriža cesto steza iz Zagorja na Kum. Po njej pa kmalu pridemo na sam vrh Kum, oziroma na planinsko kočo. Za vzpon na Kum bomo potrebovali tri ure.
Po počitku in hrani iz nahrbtnika ali v koči se spustimo proti avtobusu. Za spust se bomo dogovorili, saj sta možni dve varianti do Lontovža ali skozi vas Završje do ceste v Trbovlje.
Prijavnina za lastne stroške znaša 15 €.
Vse informacije in prijave zbirata na telefonski številki 041 494 530 Janez Oman in Mitja Čmer 041 368 651 e- pošta mitja.cmer@albatros.si.

LEPO VABLJENI NA ZASAVSKI TRIGLAV !
datum
nedelja, 15.12.2019 - 15.12.2019, ob 07:00
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
pohodništvo
kraj
Celje
organizator
Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
kontakt
telefon: 041 494 530
e-pošta: mitja.cmer@albatros.si
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
rokomet Miren
gimnastika - ritmična Vače
gimnastika - športna Koper - Capodistria
ples - navijaške skupine Škofije
ples - moderni plesi Koper - Capodistria