Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Guzejeva pot - II. del
II. DEL POTI
V NEDELJO, 25. AVGUSTA 2019 OB 8.50 URI NA GLAZIJI
V mesecu februarju smo opravili I. del poti, zato vas vabimo da zaključimo krožno pot po Guzejevi poti na Prevorju. Pohod organizira TIC Šentjur, s Planinsko sekcijo Prevorje.
Dobimo se na že znanih AP ob 8.15 uri na AP Slo. Konjice, AP Nova vas 8.45 uri, AP Žalec ob 9.00 uri.
Organizator nas vabi, da se zberemo ob 10.00 uri na Planini pri Sevnici. Pot je krožna, v dolžini 13 km in jo bomo zmogli prehoditi v dobrih štirih urah.
Z hojo pričnemo pri gasilskem domu v Planini pri Sevnici do cerkve Sv. Križa na višini 730 m. Bila je zgrajena leta 1585 na vzpetini vzhodno od Planine, kjer je stal nekoč križ kot spomin na padle domačine v boju s Turki leta 1474. Pot nadaljujemo skozi vas Lipa in naprej do zaselka Planinske vasi z znamenito cerkvijo Sv. Miklavža, izvira iz 15. stoletja, prvič je omenjena leta 1536, dozidana v 18. in 19.stoletju. V bližini se nahaja Glija jama, kjer izvire reka Bistrica.
Po krožni poti se vrnemo po programu ob 14.00 uri na Planino pri Sevnici, kjer se pohod konča. Tukaj je še zanimiva cerkev Sv. Marjete v samem trgu, sezidana leta 1357 v gotskem slogu, v bližini so tudi ostanki Planinskega gradu.
Pot je primerna za vse starostne skupine in ni zahtevna.
Prijavnina za lastne stroške znaša 15.00 €.
Prijave in podrobnejše informacije pri vodnicah PD ZZV CELJE:
JANJA POLAVDER : 040 705 301; E – MAIL: janjapol@gmail.com;
FRANJA FERK : 051 320 988; E – MAIL: franja.ferk@gmail.com
VELIKO LEPIH TRENUTKOV PO GUZEJEVI POTI !
datum
nedelja, 25.08.2019 - 25.08.2019, ob 08:50
panoga
pohodništvo
kraj
Celje
organizator
Planinsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
kontakt
telefon: 040 705 301
e-pošta: janjapol@gmail.com
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
kotalkanje Nova Gorica
ples Ljubljana
borilne veščine - drugo Maribor
konjeništvo Velenje
splošna telovadba Ljubljana