Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
Maraton Vuhred
Kolesarski maraton Vuhred 2019 – Slovenija kolesari 2019

Dan prireditve: nedelja 8.9.2019.

Štart in cilj: Bar Kogal v Vuhredu. Lokacija

Štart velikega maratona ob 10:00 (64 km).

Štart malega maratona ob 10:30 (34 km).

Prijave: na dan prireditve med 8:30 in 9:50, ter predprijave do 25.8.2019 na http://kd-vuhred.si/ .

Štartnina: v predprijavi 18€, na dan prireditve 25€ za odrasle; otroci v predprijavi 10€ na dan prireditve 15€ (organizacija, okrepčilne postaje, malica in pijača ter spominsko darilo).

Razpisujemo dve trasi. Krajša trasa (34 km) je primerna za večino kolesarjev in družine. Daljša trasa (64 km) pa je nekoliko zahtevnejša saj je na trasi kar nekaj klancev. Trasi sta v celoti asfaltirani. Ob trasi bosta dve okrepčilni postaji. Prva na vrhu klanca v Vuzenici (mali in veliki maraton) ter druga v Ribnici na Pohorju (veliki maraton). Ves potek prireditve se odvija ob rednem cestnem prometu, brez zapore cest. Udeležba na prireditvi je na lastno odgovornost z upoštevanjem cestno prometnih predpisov. Na cilju bo udeležence pričakala malica in pijača. Prav tako se bo na prireditvi podelilo pokal najmlajšemu udeležencu in najmlajši udeleženki, najstarejšemu udeležencu in najstarejši udeleženki ter pokal za najštevilčnejšo ekipo.

Mali maraton: Vuhred – Vuhred elektrarna – Podvelka – Brezno – Radlje – Spodnja Muta – Vuzenica – Sveti Vid – Vuhred.

Veliki maraton: Vuhred – Vuhred elektrarna – Podvelka – Brezno – Radlje – Spodnja Muta – Vuzenica – Sveti Vid – Vuhred – Ribnica na Pohorju – Podvelka – Vuhred elektrarna – Vuhred.

Pravila in Potek:

Na maratonu lahko sodelujejo vsi, kateri se počutijo sposobne prekolesariti 34 oziroma 64 km dolgo progo v času trajanja prireditve. Udeleženec se mora prilagoditi na način vožnje v skupini. Otroci do 15 let smejo kolesariti le v spremstvu staršev oz. polnoletne osebe in obvezno nositi čelado. Pred kolono in na začelju bo vozilo organizatorja z utripajočo lučjo in napisom »začetek maratona«, oziroma »konec maratona«. Udeleženec, kateri iz kakršnega koli vzroka ne more nadaljevati maratona bo imel na razpolago prevoz na ciljni prostor. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so udeleženci dolžni spoštovati cestno-prometne predpise in navodila organizatorja. Udeleženci morajo voziti v koloni, eden za drugim, po desnem robu cestišča, v smeri vožnje. Prednost udeležencem maratona v križiščih ni zagotovljena. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in redarji ter policisti. Redarji bodo opozarjali udeležence na nevarna mesta (na določenih delih maratonov tudi opozorilne table), prav tako bodo redarji opozarjali udeležence na smer poteka maratona. Kolono na obeh maratonih bosta spremljala bolničarja z svojim vozilom. Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost po svojih zmožnostih. Paziti morajo na svojo varnost in na druge udeležence v prometu, predvsem na promet iz nasprotne smeri in spoštovati pravila prednosti. Organizator ne jamči in odgovarja za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. S startom udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni z določili razpisa.
datum
nedelja, 08.09.2019
naša prireditev tudi na ->
 
panoga
kolesarstvo - gorsko
kraj
Vuhred
organizator
Kolesarsko društvo Vuhred
kontakt
telefon: 041 691 488
e-pošta: slavko.sinic@gmail.com
spletni naslov
število udeležencev v preteklem letu
50
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
funkcionalna vadba Ljubljana
ples - moderni plesi Ajdovščina
wushu - taijiquan Ljubljana
strelstvo Pivka
športno plezanje Ljubljana