Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
12. Vrhpoljada: pohod po poteh štirih obrti
Izhodišče in cilj je vas Vrhpolje, natančneje vaški dom, od koder krenemo po spodnji ali po zgornji uličici do Skrajnika. Pod njim sta bila včasih v podaljšku stranske dolinice Podjanca dva kala, ob robu pa so še danes ohranjeni ostanki stare lednice, do katere vodijo kamnite stopnice. Pri drugi ledenici boste videli, kakšno usodo so doživele lednice v času, ko so postale odveč in ko je ledarska obrt zamrla. V nadaljevanju štiriurne poti boste videli še nekaj bolj ali manj ohranjenih ledenih jam in neohranjenih kalov ter se povzpeli na Polanšček (687 m – najvišja točka na poti!). Trasa je lahka, vendar terja dobro pripravljenega pohodnika.
datum
sobota, 29.06.2019 , ob 09:00
panoga
pohodništvo
kraj
Vrhpolje pri Kozini
organizator
Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje
kontaktne osebe
Karlo Kastelic
mobitel: 041 477 204
el. naslov: karlo.kastelic@gmail.com
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
odbojka Bovec
plavanje Ljubljana
jadranje Bresternica
ples - moderni plesi Nova Gorica
košarka Ljubljana