Ponudba dogodkov je bogata, a naj vam bo udeležba le pripomoček za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam, ki bodo sicer sledili med ali po maratonu, plezanju na goro, igranju košarke ali nogometa... Pazite nase!
12. Vrhpoljada: Coperjev tekaški preizkus
V okviru Vrhpoljade organiziramo skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, območna enota Koper in Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Sežana preizkus telesne zmogljivosti na 2 km. To je varen, dober, enostaven, dostopen test za ugotavljanje telesne zmogljivosti.
Iz podatkov: čas hoje dveh kilometrov, srčna frekvenca po hoji, starost, spol, indeks telesne mase (razmerje teže in višine) se izračuna vsakemu testirancu telesno zmogljivost - fitnes indeks. Poleg rezultatov pa je dobi vsak individualni priporočeni program telesne vadbe, o katerem se lahko posvetuje tudi s svojim zdravnikom, saj je test priporočen s strani Nacionalnega programa primarne preventive srčno žilnih bolezni.
datum
sobota, 29.06.2019 , ob 09:00
panoga
tek
kraj
Vrhpolje pri Kozini
organizator
Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje
kontakt
telefon: 041 716 346
spletni naslov
Lokacija
IZPOSTAVITE SVOJ DOGODEK
Organizatorji! Poskrbite, da bo vaš dogodek vedno na vidnem mestu. Za to je več možnosti: najava v novicah, na Facebooku in na Twitterju, izpostavljanje v obliki sponzoriranega dogodka in z objavo reklamnih pasic... Preberite in se odločite.
UPORABNE BLIŽNJICE
 
Časomerilne ekipe, obdelava podatkov
 
 
Če poznate še kakšno rekreativcem primerno in zanimivo stran, nam sporočite njen naslov.
kam na vadbo
...kaj vse lahko počnete v prostem času
kegljanje Postojna
dviganje uteži Ljubljana
ples - šov plesi Dobrovo v Brdih
ples - šov plesi Maribor
aikido Maribor